Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Ploiești
- str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Programare
Ceptura
- sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769
Programare

Pedodonție

Stomavit - pentru un zâmbet fericit și plin de încredere încă de la început!

Oferim o gamă largă de servicii de pedodonție, de la controalele regulate, la tratamentele restaurative, toate proiectate pentru a proteja și îmbunătăți sănătatea orală a copilului tău.

Ce este pedodonția?

Pedodonția este o specialitate a stomatologiei care se concentrează asupra îngrijirii orale și a sănătății dentare a copiilor, de la naștere până la adolescență. Aceasta include prevenția, diagnosticul și tratamentul problemelor dentare specifice vârstei copilăriei.

 

Beneficii

 • Prevenirea problemelor dentare: Prin controale dentare regulate și prin educarea copiilor cu privire la igiena orală adecvată, pedodonția joacă un rol esențial în prevenirea cariilor dentare și a altor probleme orale.
 • Identificarea timpurie a problemelor dentare: Pedodonții sunt specializați în identificarea timpurie a problemelor dentare la copii, ceea ce poate contribui la prevenirea și la tratarea eficientă a acestora.
 • Promovarea unei igiene orale bune: În cadrul consultațiilor, pedodonții îi învață pe copii despre importanța igienei orale și le arată cum să se spele corect pe dinți.

 

Când are nevoie copilul dvs. de un pedodont?

Primul control la pedodont ar trebui să aibă loc când apare primul dinte al copilului, dar nu mai târziu de primul an de viață. Ulterior, vizitele regulate la pedodont sunt esențiale pentru a monitoriza dezvoltarea dentară a copilului și pentru a preveni sau a trata eventualele probleme.

 

Rolul dinților de lapte:

 • Favorizează alimentația adecvată: Dinții de lapte ajută copiii să mestece alimentele în mod corespunzător, contribuind la o nutriție adecvată.
 • Sprijină dezvoltarea vorbirii: Dinții de lapte au un rol important în dezvoltarea vorbirii și a pronunției corecte a cuvintelor.
 • Păstrează spațiul pentru dinții permanenți: Fiecare dinte de lapte păstrează spațiul necesar pentru dinte permanent corespunzător care îl va înlocui în viitor. Pierderea prematură a unui dinte de lapte poate duce la probleme de spațiu pentru dinții permanenți.
 • Promovează sănătatea orală pe termen lung: Îngrijirea corespunzătoare a dinților de lapte este esențială pentru a preveni cariile și alte probleme dentare care pot afecta sănătatea orală pe termen lung a copilului.

Etapele de tratament

Tratamentul de pedodonție variază în funcție de vârsta copilului, de nevoile sale specifice și de starea sănătății orale. Totuși, există câteva etape comune pe care le putem urmări:

 • Examinarea inițială: Aceasta este prima etapă a procesului și implică o evaluare completă a sănătății orale a copilului. Pedodontul va examina gura copilului, va verifica prezența cariilor sau a altor probleme dentare și va discuta cu părinții despre istoricul medical al copilului.
 • Curățarea dinților și profilaxia: Aceasta implică îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe dinți, precum și polisarea suprafeței acestora. Acest proces ajută la prevenirea cariilor și a bolilor gingivale.
 • Fluorizare: Aceasta este o procedură care implică aplicarea unui gel sau a unui lichid cu fluor pe dinți pentru a întări smalțul și pentru a reduce riscul de carii.
 • Tratamentul cariilor și alte proceduri restorative: Dacă sunt prezente carii sau alte probleme dentare, pedodontul va discuta despre opțiunile de tratament cu părinții. Acestea pot include obturații, coroane, extracții sau alte proceduri restorative.
 • Educație orală: O componentă esențială a pedodonției este educarea pacienților și a părinților despre importanța unei igiene orale adecvate și despre modul în care pot preveni cariile și alte probleme dentare.
 • Reevaluare și controale periodice: După tratament, pedodontul va programa controale periodice pentru a monitoriza sănătatea orală a copilului și pentru a se asigura că dinții acestuia se dezvoltă corespunzător.

Prin aceste etape, la Stomavit ne asigurăm că fiecare copil primește îngrijirea orală de care are nevoie pentru a avea dinți sănătoși și pentru a dezvolta obiceiuri bune de îngrijire orală pe termen lung.

La Stomavit credem că un zâmbet sănătos începe cu îngrijirea de timpuriu! Pentru a asigura o dezvoltare orală sănătoasă și pentru a preveni problemele dentare la copii, vizitele la pedodont sunt esențiale. Învață copilul tău că îngrijirea orală nu este doar necesară, ci și ușoară și plăcută.

Unde ne găsești?

Ploiești
str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Ceptura
sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769

Ești gata să îți redobândești zâmbetul și încrederea?

Contactează-ne astăzi!