Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Ploiești
- str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Programare
Ceptura
- sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769
Programare

Implantologie

Stomavit - alături de tine pe drumul către un zâmbet complet!

Atunci când pierderea unui dinte îți afectează sănătatea, implantologia dentară este soluția prin care putem restabili estetica și funcționalitatea naturală a zâmbetului tău.

Ce este implantologia?

Implantologia este o specializare a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă prin inserarea unui implant dentar în maxilar. Un implant dentar este un dispozitiv mic, de obicei fabricat din titan, care acționează ca un înlocuitor al rădăcinii dintelui și care suportă o coroană, un pod sau o proteză dentară.

 

Beneficii

 • Estetică îmbunătățită: Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali, contribuind la un zâmbet estetic și natural.
 • Funcționalitate recăpătată: Ele permit mestecarea și vorbirea normală, similar cu dinții naturali.
 • Durabilitate: Cu îngrijire adecvată, un implant dentar poate dura multe decenii sau chiar o viață.
 • Prevenirea resorbției osoase: Implanturile dentare ajută la prevenirea pierderii osoase în maxilar, o problemă comună care apare după pierderea dinților.

Etapele de tratament

 • Consult și planificare: Această etapă implică o evaluare completă a sănătății orale și generale a pacientului. Medicul stomatolog va folosi radiografii sau scanări CBCT pentru a analiza structura osoasă a maxilarului și pentru a determina cel mai bun loc pentru inserarea implantului. În funcție de rezultatele evaluării, poate fi necesar un tratament preliminar, cum ar fi extracția dinților sau augmentarea osoasă.
 • Inserarea implantului: În această etapă, implantul este inserat chirurgical în osul maxilarului sub anestezie locală. Implantul va servi drept rădăcină artificială pentru dinte. După inserare, se aplică o proteză temporară sau se lasă zona să se vindece fără presiune.
 • Perioada de vindecare și osteointegrare: În următoarele luni, implantul se integrează cu osul maxilarului într-un proces numit osteointegrare. În timpul acestei perioade, pacientul trebuie să se abțină de la mestecarea alimentelor dure în zona implantului și să urmeze instrucțiunile de îngrijire postoperatorie oferite de medicul stomatolog.
 • Punerea în funcțiune: Odată ce s-a confirmat că implantul este stabil și integrat corespunzător, medicul stomatolog va fixa o structură numită bont protetic la implant. Apoi, se va face o impresie a bontului și a țesuturilor înconjurătoare care va fi trimisă la laboratorul dentar pentru a crea coroana, puntea sau proteza dentară.
 • Fixarea lucrării dentare: În ultima etapă, lucrarea dentară este fixată pe bontul protetic, restabilind funcționalitatea și estetica zonei. Medicul stomatolog va face ajustări necesare pentru a asigura că lucrarea se potrivește confortabil și funcționează corect.
 • Îngrijirea de după: După finalizarea procesului de implantare, este crucial să mențineți o bună igienă orală și să faceți vizite regulate la dentist pentru a asigura succesul pe termen lung al implantului.

Profilul candidatului ideal

Candidatul ideal pentru un implant dentar este o persoană cu o sănătate generală bună, care are suficient os în maxilar pentru a susține implantul și care este în stare să respecte o bună igienă orală. Unele afecțiuni medicale sau obiceiuri, precum fumatul, pot împiedica succesul implantului, așa că acestea trebuie discutate cu medicul stomatolog.

 

Rolul implantului dentar

Implantul dentar joacă un rol esențial în restabilirea funcționalității și esteticii gurii în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți. El acționează ca rădăcina unui dinte natural, oferind suport pentru coroana, podul sau proteza dentară. În plus, implantul dentar ajută la prevenirea rezorbției osoase, un proces care are loc atunci când un dinte este pierdut și nu este înlocuit.

Întrebări frecvente

 • Este dureros tratamentul cu implanturi dentare?

Procedura de inserare a implanturilor dentare se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacientul nu simte durere în timpul intervenției. După anestezie, pot apărea un disconfort și umflături minime, care sunt normale și pot fi gestionate cu medicamente pentru durere prescrise de medicul dumneavoastră. În general, majoritatea pacienților raportează că disconfortul este mai mic decât se așteptau.

 

 • Cât timp durează vindecarea după implantare?

Perioada de vindecare după procedura de implantare variază în funcție de individualitatea fiecărui pacient și de complexitatea cazului. În medie, osseointegrarea - procesul prin care implantul se integrează cu osul maxilar - durează de la trei la șase luni. Totuși, acest interval de timp poate fi mai lung în cazurile complexe sau dacă este necesară augmentarea osoasă.

 

 • Ce se întâmplă dacă nu am suficient os pentru un implant?

În cazul în care pacientul nu dispune de suficient os la nivelul maxilarului pentru a susține un implant, poate fi necesară o procedură de augmentare osoasă sau "lift de sinus". Aceste proceduri implică adăugarea de material de grefă la osul existent pentru a ajuta la creșterea volumului osos. După efectuarea procedurii de grefare, este necesară o perioadă de vindecare înainte de a putea plasa implantul.

 

 • Pot mânca normal după inserarea unui implant dentar?

După inserarea unui implant dentar, este recomandat să se evite mestecarea direct pe zona de intervenție până la vindecarea completă. În primele zile după operație, ar trebui să optați pentru alimente moi și să evitați alimentele dure sau crocante. După vindecare, implantul dentar va funcționa exact ca un dinte natural, permițându-vă să mâncați fără restricții.

La Stomavit, suntem mândri să oferim soluții personalizate pentru a înlocui dinții lipsă și a îmbunătăți calitatea vieții pacienților noștri. Cu ajutorul implantologiei, putem reda zâmbetul tău și te putem ajuta să te bucuri din nou de alimentele preferate cu încredere.

Unde ne găsești?

Ploiești
str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Ceptura
sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769

Ești gata să îți redobândești zâmbetul și încrederea?

Contactează-ne astăzi!