Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Ploiești
- str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Programare
Ceptura
- sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769
Programare

Endodonție

Stomavit - zâmbetul tău, pasiunea noastră!

Alături de tine, ne dedicăm timp și resurse pentru a asigura o sănătate orală ireproșabilă. În centrele noastre, credem că fiecare pacient merită un zâmbet sănătos și strălucitor, iar endodonția este una dintre modalitățile prin care putem ajunge la acest rezultat.

Ce este endodonția?

Endodonția este o ramură specializată a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul interiorului dintelui, mai exact cu îngrijirea pulpei dentare și a țesuturilor înconjurătoare. În termeni mai simpli, endodonția tratează și salvează dinți care au fost grav afectați de carii sau traumatisme.

 

Beneficii

  • Salvarea dinților naturali: Un tratament endodontic de succes poate prelungi durata de viață a unui dinte afectat pentru mulți ani, adesea pe viață.
  • Eliminarea durerii: Dacă un dinte este inflamat sau infectat, un tratament endodontic poate fi singura soluție pentru a elimina durerea.
  • Prevenirea infecțiilor: Tratamentul endodontic curăță și sigilează interiorul dintelui, prevenind astfel răspândirea infecțiilor la alți dinți sau în restul corpului.
  • Restaurarea funcționalității și esteticii: Un dinte tratat endodontic și restaurat corespunzător poate funcționa normal, permitându-vă să mestecați și să vorbiți corect, în timp ce estetica dintelui este păstrată.

 

 

 

Când ai nevoie de un tratament endodontic?

Ai nevoie de un tratament endodontic atunci când pulpa dintelui este afectată de o infecție sau o inflamație. Simptomele pot include durere, sensibilitate la temperatură, umflătură sau discolorație a dintelui. În unele cazuri, însă, pot să nu existe simptome evidente.

 

Cum se formează caria dentară?

Caria dentară se formează atunci când bacteriile din gura noastră transformă zahărul din alimente în acizi care erodează smalțul dintelui. În timp, această eroziune poate conduce la formarea unei cavități, care, dacă nu este tratată, se poate extinde până la pulpa dintelui, provocând inflamație sau infecție.

Endodonție la microscop

La Stomavit, utilizăm tehnologie de ultimă oră pentru a realiza tratamente endodontice cu precizie maximă. Unul dintre aceste instrumente este microscopul dentar, care ne permite să vedem structura internă a dintelui în detaliu și să efectuăm tratamentul cu o acuratețe excepțională. Acest lucru asigură o curățare și o sigilare eficiente a canalelor radiculare, crescând astfel șansele de succes ale tratamentului.

 

Avantajele microscopului dentar

  • Precizie sporită: Microscopul dentar mărește câmpul de vizualizare și iluminează zona de tratament, permițând medicului stomatolog să identifice și să trateze cu precizie afectiunile.
  • Realizarea mai rapidă a tratamentului: Cu ajutorul microscopului dentar, durata tratamentului se poate micșora considerabil.
  • Detectare mai bună a fisurilor și a leziunilor: Echipamentul avansat permite identificarea și tratarea fisurilor sau leziunilor mici care ar putea fi trecute cu vederea cu ochiul liber.
  • Tratament mai puțin invaziv: Cu ajutorul microscopului, putem efectua tratamente care afectează mai puțin țesutul sănătos din jurul zonei afectate, ceea ce duce la o recuperare mai rapidă.
  • Diminuarea necesității retratamentului: Tocmai datorită vizibilității sporite, canalul radicular poate fi curățat în totalitate, eliminând riscul de a omite anumite zone.

 

Ai simptome care indică o posibilă problemă la nivelul pulpei dentare? Tratamentul endodontic este unul esențial pentru menținerea sănătății dentare și am fost mândri să ajutăm numeroși pacienți să-și păstreze dinții naturali și să continue să zâmbească cu încredere.

Unde ne găsești?

Ploiești
str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Ceptura
sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769

Ești gata să îți redobândești zâmbetul și încrederea?

Contactează-ne astăzi!