Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Ploiești
- str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Programare
Ceptura
- sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769
Programare

Chirurgie dentară

Stomavit - împreună, pentru un zâmbet care inspiră siguranță!

Transformăm experiențele dentare în unele confortabile și sigure. În centrul nostru, chirurgia dentară este realizată cu profesionalism, delicatete și cu o atenție deosebită pentru fiecare pacient.

Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară se referă la o gamă largă de proceduri care implică modificarea structurii orale pentru a trata diverse probleme de sănătate dentară. Aceasta poate include extracții dentare, îndepărtarea sau tratamentul chisturilor, tratamentul afecțiunilor de la nivelul țesuturilor moi, implanturi dentare, și multe altele.

 

Beneficii

 • Soluții eficiente pentru probleme complexe: Prin chirurgia dentară, putem rezolva diverse probleme de sănătate orală, oferind pacientului un zâmbet sănătos și confort.
 • Rezultate de lungă durată: Procedurile chirurgicale dentare sunt menite să ofere soluții de lungă durată pentru problemele de sănătate orală.
 • Îmbunătățirea calității vieții: Prin rezolvarea problemelor dentare, chirurgia dentară poate ajuta la îmbunătățirea confortului, funcționalității și esteticii zâmbetului pacientului, crescând astfel calitatea vieții acestuia.

 

 

Etapele de tratament

 • Consultul inițial

În cadrul acestei prime întâlniri, medicul stomatolog va realiza o evaluare completă a sănătății orale a pacientului, va discuta despre istoricul medical al acestuia și va decide care este cea mai bună abordare terapeutică.

 

 • Pregătirea pentru intervenție

În această etapă se pot realiza investigații suplimentare, cum ar fi radiografii, se vor prescrie eventuale medicamente preoperatorii și se va stabili planul de tratament în detaliu.

 

 • Intervenția chirurgicală propriu-zisă

Durata și complexitatea intervenției vor depinde de natura problemelor dentare cu care se confruntă pacientul. Chirurgul dentist va efectua procedura cu maximă atenție și profesionalism, utilizând anestezie locală sau generală, în funcție de caz.

 

 • Perioada de recuperare

După intervenția chirurgicală, este esențial ca pacientul să urmeze toate indicațiile medicului pentru a asigura o recuperare rapidă și fără complicații. Aceasta poate include administrarea de medicamente, respectarea unui regim alimentar specific și efectuarea unor vizite postoperatorii la medicul dentist.

Când ai nevoie de un tratament chirurgical dentar?

 

Există diverse situații în care poate fi necesară o intervenție chirurgicală dentară. Acestea pot include:

 • Extracția dinților, inclusiv a celor de minte;
 • Instalarea implanturilor dentare;
 • Tratarea leziunilor sau a infecțiilor orale;
 • Rezolvarea problemelor legate de articulația temporomandibulară;
 • Efectuarea unor biopsii orale.


În cazul în care întâmpini vreuna dintre aceste probleme, echipa noastră de profesioniști este gata să îți ofere îngrijirea de care ai nevoie.

Care sunt cele mai frecvente intervenții chirurgicale?

 • Extracțiile dentare

Extracția reprezintă îndepărtarea unui dinte din cavitatea bucală, aceasta fiind necesară în cazul în care dinte este ireparabil afectat de carii dentare sau de o fractură. De asemenea, dinții de minte pot necesita extracție dacă sunt incluși, semiincluși sau dacă cauzează alte probleme, precum inflamații repetate. În urma extracției, pentru a evita probleme de ocluzie sau estetice, este important să se considere înlocuirea dinților extrași cu ajutorul implanturilor sau a altor soluții protetice.

 

 • Implanturile dentare

Aceasta este o procedură de chirurgie orală ce presupune înlocuirea rădăcinilor dinților cu implanturi de titan, care oferă un suport stabil pentru dinții artificiali. În urma osteointegrării, se montează coroane dentare care imită în mod fidel forma, culoarea și funcționalitatea unui dinte natural. Implanturile dentare reprezintă cea mai avansată metodă de înlocuire a dinților lipsă, fiind o soluție de lungă durată care restabilește atât funcționalitatea cât și estetica dentiției.

 

 • Chirurgia gingivală

Aceasta include o gamă variată de intervenții chirurgicale, de la gingivectomia care tratează inflamația și retracția gingiilor, până la gingivoplastia care corectează aspectul estetic al gingiilor. Aceste proceduri sunt adesea necesare în cazul pacienților care se confruntă cu probleme de sănătate orală complexe, precum boala parodontală avansată, sau doresc să își îmbunătățească aspectul zâmbetului.

 

 • Rezecția apicală

Această intervenție este un tratament de ultimă instanță pentru salvarea unui dinte, atunci când infecția persistă în zona vârfului rădăcinii, chiar și după un tratament endodontic bine realizat. Rezecția apicală implică îndepărtarea unei porțiuni din vârful rădăcinii, eliminând astfel sursa de infecție și permițând conservarea dintelui.

 

 • Sinus lift

Această procedură este adesea necesară în cadrul implantologiei dentare, în special atunci când volumul osos al maxilarului superior este insuficient pentru inserarea unui implant. Intervenția de sinus lift, cunoscută și sub denumirea de augmentare sinusala, presupune ridicarea membranei sinusale și adăugarea de material osoas în spațiul creat, pentru a oferi suportul necesar unui implant dentar.

 

Pe parcursul operației, chirurgul va realiza o fereastră în osul maxilarului printr-o incizie în gingie. Membrana sinusului maxilar va fi delicat îndepărtată de pe os, iar în spațiul creat se va adăuga materialul osoas, natural sau sintetic, care va facilita osteointegrarea și va oferi stabilitatea necesară implantului.

 

 • Adiția osoasă

Adiția osoasă, sau augmentarea osoasă, este o procedură chirurgicală ce are ca scop creșterea volumului osos în zonele unde acesta s-a atrofiat sau a fost distrus din cauza bolilor parodontale sau a extracțiilor dentare. Procesul de adiție osoasă este esențial în cazul în care se dorește inserarea unui implant dentar, dar osul mandibular sau maxilar este prea subțire sau prea slab.

La Stomavit, pacienții beneficiază de tehnologii de ultimă generație și de experiența vastă a echipei medicale, asigurându-se astfel că orice procedură, de la cea mai simplă până la cea mai complexă, se desfășoară în condiții sigure.

Unde ne găsești?

Ploiești
str. Afinelor, nr. 14
+40 724 144 769
Ceptura
sat Ceptura de Jos, nr. 400
+40 724 144 769

Ești gata să îți redobândești zâmbetul și încrederea?

Contactează-ne astăzi!