Tratamente

În clinicile Stomavit, avem servicii din toate domeniile stomatologiei, astfel încât dinții tăi să primească cel mai bun tratament.

Albire dentară

Albirea dintilor reprezinta cea mai simpla si confortabila metoda prin care se indeparteaza petele intrinseci de la nivelul dintilor, redand stralucirea si albul dintilor. Albirea dintilor se efectueaza de catre medicul stomatolog, in conditii de maxima siguranta.

Ortodonție

Anomalia dentara – dintii strambi, reprezinta o abatere de la ceea ce este considerat a fi pozitia normala a dintilor. Anomalia dentara este frecvent intalnita la copii si adolescenti. Inghesuirile si ocluziile dentare incorecte afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare. O masticatie deficitara poate avea urmari nedorite asupra tubului digestiv.

Chirurgie și Implantologie

Implantologia este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta. De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai multi dinti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale. A trai fara dinti poate fi jenant si incomod, lipsa dintilor afectand vorbirea, aspectul si capacitatea unei persoane de a mesteca si a manca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze.

Protetică

Protetica dentară înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Endodonție

În ultimii 50 ani, endodonția a devenit o specialitate a medicinei dentare și se referă la tehnicile de prevenire, diagnosticare și mai ales de tratament al afecțiunilor datorate pulpei dintelui, adică țesutul moale aflat în interiorul dintelui. Tratamentul endodontic ajută pacientul să își păstreze dinții naturali cât mai mult timp. Medicul endodont se ocupă doar de tratarea canalelor dentare.

Profilaxie și prevenție

Pacientul a venit la clinica pentru sangerare abundenta la periaj si la masticatie. Am ales un pachet de igienizare (detartraj, periaj si chiuretaj subgingival), apoi o sedinta de laser pentru sterilizarea parodontiului. Rezultatul este dupa 3 zile, iar pacientul declara ca nu a mai avut sangerari gingivale si ca respiratia este una proaspata. Se poate observa ca gingiile sunt in curs de vindecare si ca au prins culoarea roz (aspectul unor gingii sanatoase).

Parodontologie

Este specialitatea medicinei dentare care se ocupa cu studiul intregului sistem ce mentine dintii in oasele maxilare, acest sistem fiind numit parodontiu sau spatiu periodontal.

Parodontologia studiaza anatomia, fiziologia parodontiului marginal, precum si bolile care il afecteaza si posibilitatile de tratament.

Ai nevoie de mai multe detalii?

Scrie-ne un mesaj prin formularul de contact și revenim la telefon cu mai multe informații.